2012 m. kovo 16 d., penktadienis

Šnekusis Guzikas

Kad Guzikas yra šnekus, sužinojau prieš gerą pusmetį iš draugo, kuriam buvo patikėta labai atsakinga misija - net 2 paras saugoti mano Juodajį Perlą. Aišku, Guziko šnekas girdžiu nuo jo kūdikystės, tačiau anksčiau neatkreipiau dėmesio, kad tai lenkia įprastines šuniškas normas.

Galvojate, jog šunys sugeba tik loti, staugti ir inkšti? Gal ir taip, bet Guzikas turi šimtus skirtingų intonacijų skirtingom emocijoms ar norams išreikšti.

Pvz., jei išgirstumėt, kaip jis oriai loja ant savo atspindžio veidrodyje, manau net nesuabejotumėt, ką jis sako. O sako maždaug štai ką:


Apskirtai Guzikas yra šaunus jaunuolis ir visi apie tai turi žinoti. Ypatingai šaunus jis būna sutemus kieme. Tada labai aiškiai ir skradžiai pasako visiems viską, ką galvoja - vėjyje sujudėjusiam maišeliui, krūmams, kaimynams išėjusiems į balkoną parūkyti, tamstai ir nesibaigiančiai virtinei kitų objektų bei gi subjektų. Jau pasakojau draugams Facebook'e, kad Guzikas ne vieną dešimtį kartų įrodė, jog, ypac naktį, yra narsus, bebaimis šuo, kiemo valdovas ir niekšų siaubas. Visai neseniai grėsmingai aplojo labai didelį ir labai labai baisų ir be abejonių kažką pikto rezgantį... sniego kamuolį. Net ne senį besmegenį, o paprasčiausią sniego kamuolį. Visgi tas sniego kamuolys tikrai kažką rezgė, nes buvo aplotas ir kitą rytą išėjus pasivaikščioti. 


Štai įrašas, liudijantis Guziko bebaimę kovą su riaumojančiu monstru:



Bet vienaip jis loja ant pabaisų, o visai kitaip loja ant mano kačių (su kuriomis, tiesą sakant, jo santykiai nei šilti, nei malonūs, nei draugiški. Net ne mandagūs, jei jau būti sąžiningai iki galo...). Pvz., jei bežaidžiant kamuoliukas nukrenta per letenos atstumą iki katės, Guzikas trypčioja aplink ir viaukčioja plonu balseliu. Man  tenka traukt kamuoliuką iš aštrių kačių nagų ir grąžinti tikrajam savininkui. 

Jei žemė, spintos viršus, stalas prikauso katėms, tai lova yra vien tik Guziko valdos. Vienintelė Taiga turi garbingą teisę miegoti kartu su šuniuku.



Visiems kitiems būna taip:

Nors bendriau, metams bėgant, juodukas tampa vis pakantesniu. Dabar net Siriukas naktį kartais pamiega lovoj (ateina Guzikui užmigus).

O šiaip tai mano Juodasis Perlas turi puikų balsą ir galėtų būti šunų estrados dainininku. Štai jo ir Ogio fantastiškas duetas Vingio parke.






4 komentarai:

  1. :DD labiausiai patiko kaip jis oriai ant lovos krašto įsitaiso - va taip va :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. na taip, jis tikrai labai geros nuomonės apie save :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Pagal aprašymus, Jūsų šuo stengiasi būti namų vadas, nes Jūs tos funkcijos neatliekate, ir jam tai kelia daug streso, todėl jis toks lojikas ant maišelių, savo atspindžio veidrodyje, tamsos ir visų kitų dalykų. Tikiu, kad Jums toks jo elgesys jau tapo įprastas, išmokote vengti vaikų ir kitų puolamų objektų, išmokote eiti paskui tempiantį šunį vietoj to, kad pati vestumėte kaip tikras šeimininkas, bet toks šuns elgesys nėra normalus, jis kaip tik parodo, kad šuo patiria daug streso. Rimtas dresuotojas galėtų Jus pamokyti, kaip nuimti tą vado naštą vargšui šuniui nuo pečių ir užsidėti ją sau. Tereikia Jums persimokyti, o šuo labai greitai pasikeis, pajutęs tas permainas.

    AtsakytiPanaikinti
  4. dėkoju už komentarą :) turiu pripažinti, jog aprašinėdama savo gyvūnų nuotykius šiek tiek sutrištinu spalvas vardant to, kad smagiau skaitytųsi :) vertinu jūsų rūpestį, todėl užtikrinu, kad kai tik Guzikas atsirado pas mus, ilgai ir kruopščiai studijavau dresiravimo literatūrą, taip pat lankėme pamokas pas dresuotoją. Jei mano nuraminimas jums neatrodo pagrįstas, kviečiu susitikti su manim ir Guziku ir objektyviai įvertinti jo psichinę būklę :)

    AtsakytiPanaikinti